søker du regnskapsfører...
...vi kan hjelpe deg

Logg inn

3 tips mot utsettelser

En modell utviklet av Stanford-professor kan hjelpe deg i prosessen med å fatte gode beslutninger.

Du er ikke alene. På fagspråket kalles utsettelsesadferd for prokrastinering, og det finnes mange råd og vink mot uvanene.  J. Maureen Henderson, bidragsyter hos Forbes, gir disse tipsene:

1. Finn ut hva som trigger ansvarligheten din

Hva fører til at du faktisk gjennomfører? Er tanken på pengesløsing noe som trigger deg? Går du til treningstimen hvis den er forhåndsbetalt? Eller kanskje tanken på skuffe andre gjør noe med deg? Hvis så er tilfelle, kan kanskje en avtale daglig rapportering til en venn være det som får fortgang på prosjekter.

2. Følg regelen om å følge en ting av gangen

Du må ikke gjøre alt, men du må gjøre ett eller annet som er produktivt, er Hendersons personlige tips. Sannsynligvis kommer du til å fullføre mer enn ett planlagt prosjekt i løpet av en dag, men det kan være lurt å ha ett mål du har bestemt deg for at du skal gjennomføre og måle deg selv opp mot. 

3. Vær obs hvis det "koker" i hodet 

Det er lettere å legge full energi i ting hvis du ikke har for mange aktiviteter er så krevende at de går på de mentale reservene løs. Hvis du har et for stort antall svært krevende prosjekter på gang, er det ikke sikkert det er utsettelsesadferd som er problemet, men at du tappes for krefter. Et tips er å forsøke å gjøre ting på fritiden som er noe helt annet enn det du jobber med. 

Artikelen er hentet fra vår samarbeidspartner: Adekvat 2014