søker du regnskapsfører...
...vi kan hjelpe deg

Logg inn

4 tips om hvordan du slutter å utsette ting

Har du noen gang skjøvet tunge oppgaver foran deg fordi du rett og slett ikke vil ta i dem?

Slik gjør vi alle, og hvis du analyserer det litt vil du også komme fram til at du tilbringer like mye tid til å bekymre deg og utsette oppgaven som det skulle ta å utføre den. Det fins en enkel måte å løse dette problemet på. Bare gjør det!

Det fins en kur, og her får du tips om hva du kan gjøre for å slutte å utsette ting.

1. Gjør det du ikke liker først
Det første du skal gjøre på morgenen er å sette i gang med det kjedeligste først. Det er smart å gjøre det, av to årsaker:
Du slipper å tenke på det mer og har morsommere saker å gjøre etterpå.
Snart er klokken fem og du sier til deg selv: «Søren også (forskjønnet språk), nåja, jeg får gjøre det i morgen i stedet».

2. Lag en kontrakt
Finn en arbeidskamerat som partner og bli enig om at dere skal ringe hverandre hver morgen og fortelle hva som er det mest slitsomme dere har foran dere. Før dagen er omme må dere kontakte hverandre igjen og fortelle at det er gjort.

3. Tenk på resultatet
I stedet for å konsentrere deg om hvor kjedelig det du skal gjøre er – konsentrer deg om hvor deilig det kommer til å bli når du er ferdig med det.

4. Fortell alle hva du skal gjøre og når det skal være ferdig
Det smarte med å fortelle andre når du skal være ferdig med en jobb er at akkurat det faktum at du har lovet eller sagt det til andre også kommer til å presse deg til å gjøre det.

Denne artikkelen her hentet fra boken 131 sider om hvordan du vinner tid.

Kilde: adekvat.no