søker du regnskapsfører...
...vi kan hjelpe deg

Logg inn

Billigere å stifte aksjeselskaper

Regjeringen har lagt frem lovforslag om å senke kravet til minste aksjeselskap - fra 100 000 til 30 000 kroner.

Sammen med et konkret forenklingsmål, og bortfall av revisjonsplikten, leverer regjeringen nå en helhetlig pakke for et enklere Norge. De nye aksjekapitalkravene antas å ha virkning fra tidlig i 2012.

Enklere og billigere etableringer av aksjeselskaper kan også bidra til at gründere velger å etablere norske aksjeselskaper, fremfor utenlandske foretak (NUF).

- Norge skal være et land hvor det er attraktivt å etablere aksjeselskaper. Derfor fremmer vi nå et lovforslag som vil stimulere til flere ved å gjøre det billigere, enklere og bedre. Aksjeselskapet er godt innarbeidet i næringslivet. Nå legger regjeringen til rette for at flere skal kunne bruke denne selskapsformen, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

- Enklere og billigere etableringer av aksjeselskaper kan bidra til at flere gründere velger å etablere norske aksjeselskaper. En viktig effekt av dette vil være at grundere får frigjort kapital som kan bidra til å videreutvikle virksomheten, hevder Lars-Erik Sletner i Bedriftsforbundet.

Her finner du hele lovforslaget.

 

Kilde: www.Adekvat.no , Bedin og Bedriftsforbundet.