søker du regnskapsfører...
...vi kan hjelpe deg

Logg inn

Vanskelig for å si nei?

Her er fem mulige måter å gjøre det på:

1. Jeg har et annet oppdrag.
Du trenger ikke alltid forklare hvilke andre oppdrag du har heller, ettersom de færreste vil spørre deg om akkurat dét. Det viktigste her er at det kommer klart og tydelig frem at du ikke kan ta på deg flere oppgaver.

2. Jeg er ikke den som er best egnet for denne jobben.
Hvis noen skyfler en oppgave over til deg som ligger over ditt nivå, så kan det være i orden å si at du ikke klarer oppgaven. Det kan være bedre å erkjenne dette i starten enn å ta seg vann over hodet. Hvis du tilstår at du ikke er best egnet for jobben, kan det vise at du kjenner deg selv og er sikker i din sak.

3. Jeg kan ikke gjøre dette selv, men tar ansvar for at det blir gjort.

4. Akkurat nå passer det ikke for meg.
Det er ikke sikkert det passer for deg å alltid jobbe overtid selv om det passer alle andre. Hvis du vil prioritere familie, kveldkurs, en ideell organisasjon eller noe annet noen kvelder i uken, så si det. Da høres det ut som om du har satt deg noen mål i livet og har bestemt deg for å gjennomføre noe.

5. Jeg kan ikke ta på meg mer akkurat nå.                                                                                                                                                                                                                             Hvis du føler at tiden din allerede er fullbooket med saker som du må få unna på jobb, skal du si ifra. Lær andre å respektere tiden din like mye som du selv bør verdsette den.

 

 

Kilde: Adekvat 2014